Mobilnost u Rumunjsku


5 učenika osnovne škole Ivana Mažuranića u pratnji 2 nastavnika sudjelovali su u sklopu projekta „Gifts of nature“ u Learning-Teaching-Training aktivnosti u rumunjskom gradu Craiova od 25. do 29. ožujka 2019. godine.
Na put su krenuli u nedjelju 24. ožujka te proputovali kroz Srbiju, Bugarsku i Rumunjsku. Došavši u Craiovu učenici su smješteni kod obitelji domaćina.
Prvoga dana, nakon obilaska škole, učenici su su uredili štand na kojem su izložili proizvode koje su marljivo pripremali tijekom jeseni i zime. Bilo je tu đžema od šljiva, turšije, ajvara i ukiseljenoga povrća.


Štand sa našim proizvodima
Poslijepodne su posjetili park „Nicolae Romanescu“ u kojem su sakupljali plodove prirode za radionice idućih dana.

Park Nicolae Romanescu


Drugog dana obišli su grad Craiovu. Posjetili su tradicionalu kuću „Casa de Bania“ gdje su naučili kako se u prošlosti proizvodila hrana, pripremao kruh i izrađivalo posuđe i drugi uporabni predmeti, sve od prirodnih materijala i darova prirode.


tradicionalni proizvodi
tradicionalno oruđe






















Zajednička fotografija kod Stolne crkve Sv. Dimitrija

Posjetili su i Filharmoniju u Craiovi gdje su prisustvovali probi orkestra. Svečano su primljeni u Gradskoj upravi grada Craiove. Također su posjetili i botanički vrt u Craiovi.




Zgrada Prefekture u Craiovi















Trećega dana učenici su sudjelovali u radionici u kojoj su izrađivali različite ukrasne predmete od materijala koje su prikupili dva dana ranije u parku. Svi predmeti bili su izloženi u prostorijama škole.

Radionica s darovima prirode















Četvrtoga dana učenici su posjetili grad Targu Jiu, koji se nalazi 100 km sjeverno od Craiove, na obroncima Karpata. Tamo su posjetili park u kojemu su izloženi eksponati poznatoga umjetnika Constantina Bracusia. Posjetili su vrata poljubaca, Stol tišine i beskonačni stup koji je jedan od simbola ovoga grada.

Kod Vrata poljubaca u gradu Targu Jiu


















Posljednji dan učenici su predstavili „Jestivi kalendar“  sa tradicionalnim receptima iz svih dijelova Hrvatske. Posjetili su i stadion nogometnog kluba Universitatea Craiova, te zgradu rektorata sveučilišta. Istoga dana učenici su se vratili svojim kućama.


Predstavljanje jestivog kalendara


Stadion NK Universitatea Craiova


















1 komentar:

  1. Naša predlagana ponudba za stranke v novem letu je pozitivna in popolna zavezanost, zato vam sodelovanje z nami zagotavlja maksimalno zagotovilo, da bomo dobili sredstva, saj imamo oceno A + pri financiranju. Frank Loan Services (FLS) je bil v preteklih letih visoko ocenjen kot eno najboljših spletnih podjetij s cenejšo obrestno mero. Če potrebujete finančna sredstva, nas ne kontaktirajte po telefonu (+1-713-389-6778) ali E-pošti: k.frankloans@gmail.com

    E-pošti: k.frankloans@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Mobilnost u Rumunjsku

5 učenika osnovne škole Ivana Mažuranića u pratnji 2 nastavnika sudjelovali su u sklopu projekta „Gifts of nature“ u Learning-Teaching-Tra...